Wat moet je weten over het Covid Safe Ticket

EINDELIJK is het zover! Het cultuurseizoen is uit de startblokken geschoten, maar tot 1 oktober gelden nog een aantal voorzorgsmaatregelen, en die zetten wij graag op een rijtje:

CC De Abdij werkt voor alle activiteiten in september met het Covid Safe Ticket.

Wat houdt het Covid Safe Ticket in?

Het CST is gratis en kan je downloaden via de CovidSafeBE-app (mobiele applicatie, te downloaden in App Store of via Google Play) en op websites zoals mijngezondheid.be,  MyHealthViewer, of Mijn Burgerprofiel. Om certificaten digitaal op te vragen heb je jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig óf een andere geactiveerde digitale sleutel (bv. itsme)

Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet er wel rekening mee houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

Meer info vind je terug op https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Wat breng ik mee naar het Koetshuis of het Arjaantheater?

  • ü Een geldig toegangsticket
  • ü Een Covid Safe Ticket 
  • ü Een (fysieke) identiteitskaart 

Hou bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket (op papier of op de smartphone), zodat het scannen vlot kan verlopen. Na deze controle volgt meteen de ticketcontrole en kan je verder doorlopen naar de zaal.

! De scan geeft geen persoonsgegevens weer, enkel naam, geboortedatum en QR-code. Dit hebben wij nodig om de juistheid van het certificaat te controleren.

Wat met mondmaskers en het bewaren van afstand?

Voor het betreden van de zaal, vragen wij een mondmasker te dragen en afstand te bewaren. Zeker als het druk is aan de ingang. Eenmaal je zit, mag het mondmasker af en gelden er geen afstandsregels meer.

Ik heb geen vaccinatiecertificaat, maar wil graag naar een voorstelling, wat nu?

Dat kan nog steeds. Het CST houdt een vaccinatiecertificaat in, maar ook met een herstelcertificaat of een geldig corona-testcertificaat mag je de zaal betreden.

Een geldig testcertificaat betekent dat je een PCR-test van max 48 uur oud kan voorleggen, of een antigeentest van max 24 uur oud (een antigeentest kan enkel bij de apotheker worden afgenomen).

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang. Hier bestaat géén discussie over.

Gepubliceerd opdinsdag 14 september 202112.32 u.