Tutu Puoane

Music & Words
om19:30 The Preacher Muziek
  • donderdag25 maart 2021om19:30

Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.

In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte én herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poëzie. Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrière, dat ze ‘Music & Words’ doopte. Samen met Ewout Pierreux, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van poëzie en muziek. Tutu koos allerlei gedichten van vrouwelijke dichters, en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te zétten.

“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”

www.tutupuoanemusic.com

www.rumoer.be

 

Locatie

The Preacher
Markt 9 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
www.ccdeabdij.be

Video