Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel en Han Kerckhoffs

Spinoza
om20:00 Arjaantheater Theater & Woord
  • vrijdag23 oktober 2020om20:00

Na SOCRATES en MARX is het in de filosofenreeks van Stefaan Van Brabandt de beurt aan de beroemdste filosoof uit Nederland: SPINOZA, gespeeld door de Nederlandse acteur Han Kerckhoffs. Vrijheid, redelijkheid en blijheid, daar draait het om bij Spinoza. In zijn tijd werd hij verbannen omwille zijn radicale ideeën over geloof, vrijheid en democratie, eeuwenlang werden zijn boeken in heel Europa zelfs verboden. En toch is hij één van de invloedrijkste denkers in de geschiedenis.

Han Kerckhoffs speelt Spinoza, maar gaat ook als zichzelf in dialoog met zijn denken. Wat betekent zijn filosofie vandaag nog voor ons? Hoe ziet Spinoza God? Wat denkt hij over vrije wil? En bovenal: hoe kunnen we volgens hem een vreugdevol leven realiseren?

www.stefaanvanbrabandt.com

PERS

In een regie van Stefaan Van Brabandt transformeert Bruno Vanden Broecke tot een vertederend eerlijke en twijfelende Socrates. Nooit gedacht dat we aan de lippen van een filosoof zouden hangen die al 2500 jaar gestorven is… (Els Van Steenberghe – Knack)

Wat Johan Heldenbergh in woorden van Stefaan Van Brabandt neerzet is van bijzonder hoog allooi. De navrante vertelling over het tragische persoonlijke leven van de oude Marx mondt uit in een prachtige pamflettaire oproep tot opstand en verzet. Geheel opgedraaid en in tranen verlieten wij de zaal. (Mark Coenen - ZENO, De Morgen)

Concept en regie Stefaan Van Brabandt | Spel Han Kerckhoffs | Dramaturgie Wannes Gyselinck | Artistiek advies Piet Menu | Productie Het Zuidelijk Toneel en De Verwondering

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
http://www.ccdeabdij.be

Video