Katrien Oosterlinck

Massage-Collage (schoolvoorstelling)
om09:45 Koetshuis Basisschool, Schoolvoorstellingen
  • donderdag20 februari 2020om09:45
  • donderdag20 februari 2020om10:45
  • donderdag20 februari 2020om13:30

Je sluit je ogen... Regen tokkelt op je hoofd, handen kneden je schouders, een slang glijdt zig zag over je rug, je arm wordt uitgeknepen als een tube tandpasta!

Je opent je ogen... Gele bollen rond je hoofd, groene vierkanten op je schouders, een rode lijn langs je ruggengraat, blauwe driehoeken rond je armen!

In ‘massage-collage’ installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte voor een adempauze in de drukte. Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, vreemde geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer.

Wat heb je gevoeld in je lichaam? Je hoeft het niet te vertellen met woorden, het mag met stickers op kalkpapier. Verschillende vormen en kleuren kunnen jouw sensaties verbeelden. Zo kun je ook zien wat de ander gevoeld heeft.

‘massage-collage’ is een veilige installatie die je in contact brengt met je lichaam én met elkaar. De massage-handleiding krijg je cadeau zodat je thuis nog verder kunt nagenieten.

 

Katrien Oosterlinck studeerde Dans aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en Beeldende Kunst aan Sint-Lucas in Antwerpen. Ze creëert participatieve performances waarin ontmoeting, fysieke beleving en intermenselijke relaties centraal staan. Kunst is voor haar een middel om contact te maken met het eigen lichaam, de anderen en de omgeving. Sinds het najaar van 2016 is ze artist in residence bij wpZimmer, waar ze haar ‘Imagine Moving Rocks’ maakte.

 

Concept en uitvoering: Katrien Oosterlinck

Field recordings en sound design: Inge van den Kroonenberg en Griet Pauwels

Stem: Nyira Hens (NL); Sophie Van Everdingen (FR)

 

Een sessie duurt 45 minuten

www.spatie.info

www.wpzimmer.be

 

Doelgroep: 3de & 4de leerjaar

Maximum aantal toeschouwers :28

Locatie

Koetshuis
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

C.C. De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
http://www.ccdeabdij.be