Johan Verminnen

Plankenkoorts 50 jaar Johan Verminnen
Koop Tickets
om20:00 Arjaantheater Muziek
  • zaterdag4 april 2020om20:00

De positieve stress van een artiest, alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert telkens opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘Plankenkoorts’ – zelfs na 50 (!) jaar carrière - zijn het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Johan Verminnen.

 

In het najaar 2017 pakte Johan uit met een kersverse live-cd. Precies dat album ‘Plankenkoorts’ leverde de vonk voor zijn nieuwe tournee.

Want binnenkort is het 50 jaar (vijftig) geleden dat de zanger officieel zijn loopbaan begon: in 1969 werd de piepjonge spring-in-‘t-veld op nauwelijks achttienjarige leeftijd laureaat van de wedstrijd ‘Ontdek de Ster’, zeg maar ‘The Voice van Vlaanderen’ die de toenmalige openbare omroep in die jaren organiseerde. Dat leverde hem zelfs een aardige aanmoediging op van jurylid Toon Hermans. De rest is geschiedenis, weliswaar een erg rijkgevulde geschiedenis.

 

En zo presenteert de nieuwe tournee de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit Verminnens loopbaan. Eens te meer zal het publiek bovendien kunnen beleven hoe kwaliteitsvol zijn vaste begeleidingsband klinkt.

Nog dit: ondanks de royale keuze van klassiekers en het recent opgenomen nieuw studiowerk heeft Johan Verminnen recent nog enkele volstrekt verse liedjes geschreven voor deze komende. Die zijn nu bovendien vastgelegd op een gloednieuw studio-album. Nooit stilvallen is de boodschap!

 

‘Plankenkoorts’: weer zal het publiek zich elke avond onvoorwaardelijk laten onderdompelen in het warme bad van vertrouwde klassiekers en heel recente pareltjes. Proost! Op vijftig jaar Johan Verminnen!

 

Zang: Johan Verminnen

Gitaren & bas: Bert Candries 

Piano & klavieren: Leo Caerts 

Percussie & drums: Gert Meert 

Gitaren: Raph Schillebeeckx

Hammond& Klavieren: Paul Flush

Geluid & licht: Jan De Troyer

 

Website: www.johanverminnen.be

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

C.C. De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
http://www.ccdeabdij.be

Foto's