Dylan 80

om20:00 Arjaantheater Muziek
  • zaterdag15 mei 2021om20:00

‘Blowin’ in the Wind’, ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Like a Rolling Stone’, ‘Tangled Up in Blue’, ‘Make You Feel My Love’: een lijst van Dylan klassiekers samenstellen is in wezen onbegonnen werk. Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is.

In de jaren zestig werd hij eerst de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie en vervolgens een rockgod die van songteksten poëzie wist te maken. In de jaren zeventig toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren tachtig slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld, waarna, vanaf de jaren negentig, de hele wereld hem beschouwen ging als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van onze tijd.

Robert Allen Zimmerman kwam de wereld verrijken op 24 mei 1941, wat betekent dat hij in 2021 tachtig wordt. Als elke gelegenheid goed is om Dylan te vieren, dan deze dus zéker!

Topmuzikanten Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman staan dubbel en dwars garant voor een feest om ‘U’ tegen te zeggen…

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
www.ccdeabdij.be

Video