Dagmar Chittka

Schaap Zacht (schoolvoorstelling)
om13:30 Arjaantheater Kleuterschool, Schoolvoorstellingen
  • donderdag30 januari 2020om13:30

Het werk van Dagmar Chittka is een mix van beweging, dans, theater en acrobatiek. De fysieke intensiteit, lyrische beelden en absurde elementen geven haar voorstellingen een geheel eigen karakter, verfrissend en eigenzinnig, en altijd nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. 

 

Het schaap met zijn zachte wol vormt de inspiratiebron van deze beeldende en tegelijk poëtische dansvoorstelling. Is dat schaap wel zo mak? Wat gaat er verborgen onder die dikke wollen vacht? Hoe voelt die wol? Hoe voelt het om alle tijd van de wereld te hebben? 

 

Schaap Zacht is een interactieve en zintuiglijke solovoorstelling gericht op kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Naast dans, vormgeving en muziek, zet Dagmar ook een overheadprojector in. Deze projectie is voor te stellen als een levend prentenboek in een bijzondere beeldtaal. Het publiek wordt uitgenodigd om vooral mee te beleven en soms ook mee te doen, zeker na de voorstelling.  

 

In Schaap Zacht worden de kinderen geprikkeld om al hun zintuigen open te stellen en de wereld steeds opnieuw te ontdekken.   

 

SPEL: Dagmar Chittka 

DECOR: Wim Schermer 

KOSTUUMS: Dorine van IJsseldijk 

REGIE: Danielle Ana Füglistaller 

Doelgroep: peuters & 1ste kleuterklas

Maximum aantal toeschouwers : 120

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

C.C. De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
http://www.ccdeabdij.be

Foto's