Bram De Looze & Julien Tassin

Double Bill
om20:00 Koetshuis Muziek
  • vrijdag12 maart 2021om20:00

Bram De Looze (° 1991) is altijd op zoek naar nieuwe opties, omwegen en mogelijkheden om zijn kunst uit te breiden. Zijn spel is verfijnd en doordacht en de pianist is altijd op zoek naar nieuwe uitdrukkingswijzen. Bram experimenteert niet alleen met de belangrijkste ingrediënten van melodie, harmonie en ritme, maar gaat ook naar een meer basaal, dieper niveau.

De Looze deed zijn intrede in de nationale jazzscene met LABtrio (met Anneleen Boehme en Lander Gysenlinck) en maakte meteen indruk met zijn rijke taal, technische bekwaamheid en volwassenheid. Na zijn studies in het buitenland lanceerde Bram De Looze het internationale Septych, bracht een album en uit bleef zoeken naar nieuwe uitdrukkingswijzen.

Zo ging hij aan de slag met de collectie pianofortes van Chris Maene, en voor zijn album ‘COlor Talk’, introduceert De Looze een Straight Strung Grand Piano, een volgende stap in de samensmelting van geluid, conceptie en design. Bram De Looze brengt een uniek universum tot leven!

Julien Tassin houdt ervan om genres te mixen en nieuwe wegen te verkennen. Zijn liefde voor de muziek John Coltrane, Thelonious Monk, Miles Davis, Charles Mingus en vele anderen leidde hem geleidelijk af van de klassieke benadering van gitaarmuziek. Het ritme, de harmonische rijkdom en de vrijheid van jazz intrigeerde en fascineerde hem. Voortdurend op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen, ging hij naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij gitaar studeerde bij Paolo Radoni. Naast het behalen van zijn diploma, verwierf hij een unieke vocabulaire dat hij verwerkte in zijn eigen muzikale taal.

Locatie

Koetshuis
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
www.ccdeabdij.be

Video

Foto's