Arsenaal - Den beer heeft mij gezien

Verplaatst naar 11 september 2020
om20:00 Arjaantheater Theater & Woord
Tickets beschikbaar vanaf ma 31 aug. 2020 09:00
  • vrijdag11 september 2020om20:00

Van en met Jessa Wildemeersch, Stien Eggers en Sofie Palmers


Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan?

Wat als ze na honderd jaar wakker zouden worden vandaag?

Wat blijft er over van hun dromen en verlangens?

En van die van de drie actrices op het toneel?

Voor ‘Den beer heeft mij gezien’ laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de drie zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan?

In ‘Den beer heeft mij gezien’ ziet u drie actrices in een poging Rusland te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Want Jessa, Sofie en Sien zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. Wie hun eerste voorstelling L’ étude zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en de nodige frivoliteit.

Een voorstelling van ARSENAAL.
Spel:  Sien Eggers (Eigen Kweek, Compagnie de Koe, HET GEVOLG), Sofie Palmers (SKaGeN, Compagnie de Koe, De Helaasheid der Dingen) en Jessa Wildemeersch (Toneelhuis, Het nieuwstedelijk, Gent West II).
Concept en tekst: Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch

Vormgeving: Saskia Louwaard
Kostuum: Joëlle Meerbergen
Coaching: Jan Eelen
Vertaling: Dasja Drugaleva
Assistentie video: Abel Bos

PERS

Het Nieuwsblad ****
“Hoewel je bijna geen moment aan Olga, Masha en Irina van Tsjechov moet denken, zijn ze altijd latent aanwezig. Want hoe harder de actrices op zoek gaan naar de zussen van vandaag, hoe duidelijker het wordt dat ze zélf die zussen zijn, met al hun dromen, gefnuikte verwachtingen en twijfels over de zin van hun bestaan.”  

https://www.arsenaallazarus.be/cache/img/f860b5ec2d6b380cacefe948d9f70685-20190225_DenBeerHeeftMijGezien_HetNieuwsblad_recensie_MagaliDegrande.jpeg

 

Cultuur&Co

“Met hun knappe acteerprestaties werpen de drie actrices verschillende lijntjes uit die bij mij blijven hangen. Den beer heeft mij gezien gaf me veel stof om over na te denken en vooral veel zin om me verder te verdiepen in hoe een 100 jaar oude theatertekst vandaag nog steeds relevant is.”

https://cultuurenco.blog/2019/02/27/voor-jou-gezien-den-beer-heeft-mij-gezien-van-arsenaal-lazarus/

 

Chez Bartizze
"Bij momenten is Den Beer heeft mij gezien een roadmovie op het theaterpodium. En toch zit er een diepere laag verscholen. Hoe verder het verhaal loopt, hoe duidelijker het wordt dat de geest van de Drie Zusters in de hoofden van Jessa, Sofie en Sien is geslopen."

https://chezbartizze.com/2019/02/27/theaterreview-den-beer-heeft-mij-gezien-arsenaal-lazarus/?fbclid=IwAR0IWn15JXqvcNvMrjrlRFoAnt2kEecEBkT2pubOFtjZOGhocZh3jnrAqMc

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

C.C. De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
http://www.ccdeabdij.be

Foto's