Aardvork

Henry
om13:30 Arjaantheater Basisschool, Schoolvoorstellingen
  • donderdag10 maart 2022om13:30

De muziek en de magische werelden van H. Purcell

  1. Londen kreunt onder The Great Plague. Kleine Henry Purcell zit op zijn kamertje in Lockdown. Kleine Henry droomt zijn magische werelden bij elkaar van onder zijn dikke deken in zijn kamertje in Zuid-London. En hij tovert er nootjes bij. Buiten: de motregen, de modder, het vuil. Binnen, onder zijn deken: prachtige noten voor de eeuwigheid. Hij schildert de woorden met muziek. Uit zijn deken duiken magische figuren en landschappen op, letterlijk én figuurlijk. Dromen komen tot leven. Het avontuur kan beginnen. Henry gaat op reis.

Kijk daar: uit een kist rijst krakend een bevroren geest. Bibberend en klagend zingt hij: 'Laat mij alstublieft toch slapen'. Of daar: op een rots staat een prinses. Dido is haar naam. Ze zingt smekend tot haar geliefde: 'Blijf toch, prins, blijf toch bij mij!' En daar: zeemeerminnen lokken de arme koning Arthur in de val. En hier: een storm op een eiland. Daar: Keizer Diocles op zwijnenjacht, ginder: een groot feest in het bos, de vuren laaien metershoog op.

Henry Purcell was 7 jaar toen The Great Plague London trof in 1669. Met dit biografisch gegeven is de pestepidemie – in tempore non suspecto – een centraal element van de muziektheatervoorstelling 'Henry' geworden. Meer nog: ook het ‘mondmasker’ van zijn tijd: het ‘pestmasker’ krijgt een hoofdrol. De voorstelling focust niet alleen op wat zo'n crisis voor een kind betekent, ze toont ook hoe de kleine Henry die crisis overwint: met verbeelding, hoop en schoonheid. Henry verzint de zotste verhalen en de mooiste melodieën bij elkaar, maar kan hij zijn angst voor buiten ook de baas worden?

Zang & Spel: Pieter De Praetere & Noémie Schellens | Piano & Spel: Elisabeth De Loore | Tekst &

Locatie: Arjaantheater

Aanvang : 10.30 uur + 13.30 uur (duur : 60’)

Doelgroep : 5de+6de leerjaar

Maximum aantal toeschouwers : 200

€ 6 per leerling

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
https://www.ccdeabdij.be/