Gluren bij de buren

Zottegem

 

Woe 25.11 | Sioen plays Graceland (akoestische kerkentournee)

Het album Graceland herbergt hits als You Can Call Me Al en Under African Skies … Sioen leerde het album echt kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. In 2007 ging hij een eerste keer naar Soweto, de bekendste township van Johannesburg. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo goed dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen.

Voor deze akoestische kerkentournee inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto. Intiemer, intens maar even vreugdevol!

 

Za 30.01 | Club Kapel | Tine Reymer

 Met Secret en Rise, de eerste singles uit het nieuwe album van REYMER, kroont zangeres Tine Reymer zich tot de Belgische koningin van de pop noir. De meeslepende groove en bluesy melodieën in combinatie met de engelachtige stem van Tine maken er opzwepende songs van. Na eerder werk onder de naam van Billie King enReymer kiest Tine Reymer opnieuw voor catchy, intelligente songs met een dubbele bodem.

Wo 3/03 | Alice Reijs, Ariane van Vliet, Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck ( De Kempvader ) | EX

Vier mensen proberen een leuke avond te hebben. Gescheiden en hertrouwd willen ze liefst helemaal opnieuw beginnen, maar het verleden kun je niet zomaar vergeten. Zeker wanneer alles open en eerlijk bespreekbaar moet zijn. Wat een gezellige avond had moeten worden bij de nieuwe barbecue, wordt een nachtmerrie. Een afwezige EX is de aanleiding.

Do 1.4 | Les Rois Vagabonds | Concerto pour deux clowns

Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar in deze voorstelling zijn de muzikanten verrassend genoeg… twee clowns! Les Rois Vagabonds zijn een vreemd stel. Een mooie, in-witte-poederdoos-gevallen aristocrate, met viool en zeventiende-eeuwse pruik ontmoet een onhandige boerenkinkel. Met rode neus, schmink en extravagante kostuums laten ze het publiek lachen, maar tegelijk tonen ze iets diepers. Ze nemen ons mee in een verhaal over het leven, over onze menselijke onhandigheden, verdriet en blijdschap, de liefde en de dood… En tonen ons zo een stukje van ons ‘mens’-zijn. Een topvoorstelling met mime, acrobatie, bijzondere effecten en klassieke muziek.

Ninove

Woe 23.09 | Dimitri Leue | De Familie Von Kapp (alle leeftijden)

Dimitri Leue Von Kapp en zijn familie werken met plezier op uw heupen. Ze zingen over sprookjes en het publiek leeft nog lang en gelukkig.

Bij de Familie Von Kapp danst, zingt en rapt Dimitri tot de hele tent davert met een band die barst van spelplezier.

Di 1.12 | Toneelhuis / Olympique Dramatique | Wachten op Godot

Wachten op Godot (1953) van Samuel Beckett was bij zijn verschijning onmiddellijk een klassieker. Bijna zeventig jaar na publicatie buigt Olympique Dramatique zich over dit stuk dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is.  

Met: Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck

Za 27.03| Stef Kamil Carlens | One man band

Stef Kamil Carlens (dEUS- en Zita Swoonoprichter) klinkt als herboren. In zijn soloshows omringt hij zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondomrond een reeks bijzondere gitaren.

Stef Kamil staat alleen op het podium, maar bijwijlen lijkt het of er een volledige band staat te spelen!

Woe 21.04 | Denzil Delaere, Emma Posman en Veronika Iltchenko | Viva!Opera

VIVA!opera is een unieke manier om operamuziek te beleven. Het succes van VIVA!opera is niet enkel te danken aan de keuze van de mooiste aria’s uit beroemde opera’s, maar ook aan de gedreven uitvoering door gerenommeerde solisten: Denzil Delaere – tenor en Emma Posman – soprano, begeleid door Veronika Iltchenko – pianiste.